Coolfaktor hos nya generationer

Kan vi göra ekologisk mat coolt? Unga människor har idag en stor miljömedvetenhet så vi borde kunna skapa intresse även runt ekologisk mat.

En sak man kan göra är att införa greenboxar i skolor, det vill säga miniodlingar i klassrummen eller i skolbespisningen där man exempelvis kan odla egen sallad. Det kan också handla om att få opinionsbildare och influencers att föregå med gott exempel och äta ekologiskt för att skapa en trend runt detta.

Kul och hälsosamt

Ekologisk mat behöver finnas horisontellt på flera platser i samband med ungdomsevent, intresseföreningar och konserter. Det skulle kunna förändra förhållningssätt och tankebanor från grunden.

Tänk bara att se en greenbox stående på disken när du går ut i pausen från konserten för att köpa en smörgås. En greenbox med grönsaker, småblad eller sallad kan finnas överallt och den som serverar exempelvis smörgåsar “klipper till” lite coolt när smörgåsen ska få sin sista touch!

Integrationen av ekologisk mat i samhället behöver finnas överallt, inte i enstaka sammanhang, det är då det kan bli en del av våra rutiner och våra vanor. Om vi växer upp med en greenbox i varje hörn blir det ett naturligt sätt att vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *