Laga god vegansk mat med ekologiska matprodukter

Ekologisk mat är nyttigare då den inte ska innehålla för mycket tillsatser och inga besprutningsmedel. Är man vegan har man tagit ställning till en kost utan animaliskt innehåll och väljer man ekologiska produkter blir maten extra nyttig. Det finns en mängd goda, veganska maträtter som man kan laga med ekologiskt mat!

Veganska recept i det miljövänliga hemmet med enskilt avlopp

Det kan vara en stor omställning om man ska byta sin kost till vegansk kost, men innebär mer frukt och grönt. Att välja ekologiska produkter till den nya veganska kosten kan vara spannmål, frukt, frön, groddar, bönor, rotfrukter eller grönsaker. God mat med ekologiska produkter till olika högtider på det veganska bordet kan bli riktigt lyckad om man är lite kreativ! En högtid som många ser fram emot är midsommar och är man vegan finns det

goda veganska recept till midsommar som man kan tillaga i ekologisk anda. Några goda exempel är vegansk skagenröra med bland annat tofu, vegansk majonnäs, rödlök, grönkål och lökpaj eller till exempel potatissallad med kronärtskockspesto! Att välja ekologiskt och vara vegan kan även inspirera till ett hem där man tänker på miljön i alla aspekter. Äger man ett hus eller sommarstuga, är enskilda och miljövänliga avlopp perfekt för den miljömedvetna, samt att man får smarta biobäddar installerade i processen!

Äta billigare med veganska och ekologiska produkter

Ekologisk mat ska inte behöva kosta allt för mycket då man behöver äta fler mål per dag. Det finns en hel del bra tips på billig ekologisk mat till det veganska köket. Många färska bär kan kosta en hel del i butikerna och då kan man istället köpa frysta, ekologiska bär. Frysta bär innehåller för det mesta precis lika mycket näring som de färska. Ekologiska torkade produkter som bönor, kikärtor och linser kan blir mycket billigare att köpa till veganska rätter! Bönor blir till exempel jättegott att själv blötlägga över natten för att sedan tillaga dagen efter. Något som inte alls kostar mycket att tillaga som vegan är ekologisk och vegansk köttfärssås som man kan använda som bas. Denna köttfärs kan passa perfekt i en vegansk lasagne med ekologisk pasta, eller till exempel som vegansk bas till tacos. Har man möjlighet kan man även odla sin egen mat på balkongen eller ute i trädgården. Egenproducerat till den veganska och nyttiga kosten blir ett medvetet val för ett ekologiskt ställningstagande och dessutom smakar det så mycket bättre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *