Livsmedel som är bra att byta mot ekologiska

Vissa livsmedel är bättre än andra att köpa ekologiska. Det kan kännas som ett stort steg att byta ut alla livsmedel du köper till ekologiska. Dessutom kostar det såklart mer att handla ekologiska varor, vilket många inte har utrymme för i sin ekonomi. För att göra övergången smidig kan du välja att byta ut några livsmedel i taget. En del livsmedel behöver du faktiskt inte byta ut alls. Ett livsmedel som fungerar alldeles perfekt att äta utan att det är ekologiskt är exempelvis knäckebröd som är gjord på surdeg men även andra knäckebröd. Surdeg är något som har använts i tusentals år och som ger en extra god smak på bröd. Andra livsmedel och produkter som du kan köpa med gott samvete utan att de är ekologiska är avokado, majs, lök, broccoli, kiwi, gröna ärtor och blomkål.

Många livsmedel innehåller flera olika bekämpningsmedel

Något som du däremot genast bör byta ut till ekologiskt är potatis. Potatis är den gröda som besprutas mest i Sverige och King Edward är den potatissort som besprutas mest. Du gör både miljön och dig själv en tjänst genom att äta ekologisk potatis. Bananer och vindruvor är två andra livsmedel som kan innehålla flera olika bekämpningsmedel. Kom ihåg att russin är torkade vindruvor och därför också bör vara ekologiska. Att välja ekologiskt kaffe är bra om du vill göra skillnad för både människor och natur eftersom kaffe växer i tropiska klimat och det används en mängd bekämpningsmedel för att producera kaffebönor. Kaffe är efter bomull och tobak den mest besprutade grödan i hela världen. Selleri är en annan sak som du bör äta ekologisk eftersom det visat sig i kontroller att det kan finnas upp mot 64 olika bekämpningsmedel. Jordgubbar, nektariner och äpplen är frukter som du verkligen bör välja ekologiska. De är också livsmedel som innehåller flera olika bekämpningsmedel. Päron, paprika, spenat och körsbär är också saker som är väldigt bra att köpa ekologiskt. Ju fler produkter du köper som är ekologiska desto bättre.

Ekologiska produkter är fria från bekämpningsmedel

Många vet inte varför det är bra att köpa ekologiska produkter. Det finns många skäl varför du ska välja att köpa mer ekologiska livsmedel. En anledning är djuren. Om du köper ekologiskt kött som är KRAV-märkt värnar du om djuren. Många djur lever ovärdiga liv. Nästan 98 procent av alla grisar i Sverige får inte vara utomhus och böka i jord som de borde få göra. En annan anledning är att du äter renare mat. KRAV-märkta varor innehåller inga konstgjorda tillsatser och ekologiska produkter har inga rester av bekämpningsmedel i sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *