Tillbehör du behöver för ditt ekologiska jordbruk

Få saker är så tillfredsställande som att odla sin egen ekologiska mat, och så här i pandemins fotspår drömmer allt fler svenskar om att starta ett ekologiskt jordbruk. Många låter det stanna vid en dröm på grund av rädslor för att inte ha tillräckligt med kunskap om ekoodling. De som vågar göra slag i saken vittnar dock om att jordbruksskötsel är hyfsat enkelt så länge som gården har en pålitlig ATV med tillbehör samt andra viktiga redskap.

Bra ATV-tillbehör förenklar din vardag

En tippvagn är något som varje jordbruk behöver. Med den kan du tippa och lasta allt du odlar, och köper du till en förhöjningsläm så utökas användningsområdet och gör så du kan lasta fler kvistar och säckar på höjden. På så sätt minimerar du risken att något faller av vagnen. Ett annat tillbehör som syns allt oftare är den så kallade vägsladden. Den hjälper dig att omvandla tippvagnen till en modern vägskrapa. Du fäster din vägsladd under själva tippvagnen, som i sin tur fästs i din fyrhjuling. Vägskrapan kommer hjälpa dig att jämna ut vägarna och snygga till marken. Ytterligare ett redskap som kan vara bra att ha är ett universalfäste. Med det kan du montera många olika typer av ATV-redskap, vilket sker på undersidan av fordonet. Du kan enkelt sänka och höja ditt redskap med vinschen på din ATV.

En manuell Dolly hjälper dig att flytta dina tillbehör

När du väl införskaffat de ATV-redskap du behöver så kan det vara en god idé att köpa en manuell Dolly, som hjälper dig att flytta dina tillbehör, kärror och hästtransporter. Hos Kellfri hittar du en variant med en ordentligt tilltagen dimension som ger bra hållbarhet och lång livslängd. Den smidiga släpdragaren passar särskilt bra för trånga utrymmen, och de luftfyllda hjulen gör den lätthanterlig på alla sorters underlag. De gummibeklädda handtagen är ergonomiskt utformade för bästa tänkbara körförmåga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *