3 saker du inte ska köpa ekologiskt

Ekologiska produkter är på många sätt bra, men i vissa fall är de faktiskt helt värdelösa. I den här artikeln får du tips och råd gällande vilka ekologiska produkter du inte ska slösa dina pengar på och varför. Du kan självklart själv testa att köpa dem ändå för att prova och se vad du tycker.

Dåliga ekologiska produkter

Utbudet av ekologiska produkter har exploderat på senare år, mycket tack vare att näthandeln gjort det så enkelt att köpa produkter från hela landet och från hela världen. Det har satt extra stor press på tillverkarna av exempelvis hudvårdsprodukter då konsumenterna valt ekologiska hudvårdsprodukter i allt större utsträckning.

En produkt som faktiskt är riktigt usel att köpa ekologisk är deodoranten. Informationen om att aluminium i deodoranter orsaker bröstcancer har gjort att allt fler velat köpa substitut till den vanliga deon. Problemet är att ekologiska deodoranter inte fungerar. Det enda de gör är att tillföra lite lukt under armarna, men det räcker sällan för att täcka svettlukten.

Bespara dig dina pengar och satsa istället på en väldoftande YSL deo som inte bara doftar gott utan faktiskt fungerar! Men huruvida vanliga deodoranter faktiskt kan orsaka bröstcancer är inte helt klarlagt. Många studier är partiska och klara svar är svåra att få fram. Därför kan det vara bra att ändå undvika att använda vanliga deodoranter precis efter att du har rakat dig under armarna då huden är mer känslig och har sämre motståndskraft då.

En annan produkt som det har arbetats mycket med på senare tid är nagellacket. Många nagellack med naturliga ingredienser har börjat få allt större plats på hyllorna och även om det inte verkar finnas några ekologiska nagellack än, så fungerar de naturligare nagellacken riktigt dåligt. Köp inte “naturliga” nagellack om du inte är allergisk mot vanliga nagellack. Det naturliga lacket har väldigt kort hållbarhet till skillnad från vanliga lack och kan även påverka nageln genom att göra den skörare eller färga den.

Tvål är en stor nisch när det kommer till ekologiska produkter. Men bara för att tvålen är ekologisk behöver den inte vara extra bra för det. Just handtvålen går åt som smör i solsken och ekologiska handtvålar är ofta betydligt dyrare än vanliga handtvålar. Köp en vanlig handtvål till händerna. Det kommer spara dig många hundralappar i månaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *