Ekologisk hudvård

Allt du konsumerar går att få ekologiskt, även när det gäller hudvård. I det här inlägget får du veta mer om vad ekologisk hudvård innebär och vad du ska leta efter om du vill ha en mer hållbar hudvård.

Vad är ekologisk hudvård?

Så, vad är egentligen ekologisk hudvård?

Man brukar säga att ekologiska produkter har ingredienser som är naturliga. Det innebär att ingredienserna som produkten innehåller inte får vara framtagna med tillsatser, till exempel bekämpningsmedel. Man bestämmer själv var gränsen går, där en del produkter kan vara delvis syntetiskt framtagna och delvis ekologiska.

Vegansk hudvård

I den nya generationen är det många som väljer bort produkter som har ingredienser som kommer från djur eller är testade på djur. Man brukar använda begreppet cruelty free för produkter som inte är testade på djur. Det finns många varumärken som valt att inte testa sina produkter på djur. Ett exempel på det är varumärket Verso vilket är ett hudvårdsmärke som bland annat säljer ett populärt serum som heter Verso super eye serum och massor av andra uppskattade produkter.

Är ekologiskt lika bra?

Precis som att många tänker att ekologisk mat inte är lika god är det många som tänker att ekologisk hudvård inte är lika bra som annan hudvård. Det kan vara svårt att hitta nya produkter man gillar. Men faktum är att produkter som är framtagna av naturen är snällare mot din hud. Om du till exempel brukar få allergiska reaktioner av annan hudvård eller helt enkelt har en känsligare hy kan det vara en bra idé att välja ekologisk hudvård. Till en början kan det verka svårt att hitta ekologiska hudvårdsprodukter. Bara du öppnar din sökmotor och söker efter ekologisk hudvård, kommer du snabbt att se att det faktiskt finns en hel del varumärken för dig att välja bland. Om du har svårt att bestämma dig vilka produkter du ska satsa på kan du alltid fråga personalen om råd. Men du kan också klicka hem ett antal hudvårdsprodukter från olika varumärken för att på så sätt testa dig fram för att se vilka du gillar bäst.

Hudvårdsprodukter

Alla hudvårdsprodukter du redan använder går att ersätta med ekologiska hudvårdsprodukter. Det finns allt ifrån ansiktskrämer, solskydd till deodoranter. Om du vill ha en ekologisk hudvård finns det stora möjligheter för dig att ha det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *